Az előző napról maradt fél adag pitetészta, illetve két éhes apró száj adta magát, hogy mit fogok készíteni. 4 kicsi quiche lorraine-t, azaz kimondva négy kicsi kist, amit persze a fotózásuk után nagyon hamar eltüntettünk.

Recept nyomtatása
4 kicsi quiche lorraine tárkonyecetes vegyes zöldsalátával
4 kicsi quiche
Fogás Előételek
Konyha Francia
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Előételek
Konyha Francia
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
Hozzávalók
4 kicsi quiche
Elkészítés
 1. A quiche készítése a pitetészta elkészítésével kezdődik. Amikor eleget pihent, akkor a tészta belekerült ezekbe az apró formákba, amiket egyébként kosaras süti készítéséhez szoktunk használni.
  4 kicsi quiche 2
 2. Az elősütés a normál méretű quiche-hez hasonlóan történt, persze kicsit furcsa volt az apró méretű formákkal dolgozni.
  4 kicsi quiche 3
 3. A kis formákat ugyanúgy kell megtölteni, mint a nagyot, először a pirított, kockákra vágott bacon megy bele – most 5-6 kocka darabonként -, aztán a tojásos-tejes-tejföl, sóval borssal és szerecsendióval ízesítve. A folyadékot persze csak a sütő tálcáján öntöttem bele, mert különben kifolyik.
  4 kicsi quiche 5
 4. A kis méret miatt ez nagyon hamar megsül, legfeljebb 15 perc kellett neki 200 fokon.
  4 kicsi quiche 7
Tárkonyecetes vegyes zöldsaláta
 1. A vinaigretthez 1:3 arányban kell ecetet és extra szűz olívaolajat elkeverni. Ehhez én most házi tárkonyecetet használtam, de bármilyen jó minőségű ecet jó hozzá, csak ne legyen túl erős. Egy kevés dijoni mustárral, sóval és borssal ízesítettem még az öntetet.
 2. Az ecet és az olaj alapból nem szeretik egymást. Vagyis hiába kevergeted őket, nemigen fognak összeállni. A megoldás: valamilyen zárható üvegbe tedd a keveréket, és 5-10 másodpercig rázd, mint Tom Cruise a koktélokat.
 3. Egy mély tálban közvetlenül tálalás előtt öntsd a zöld levelekre a vinaigrette-et, és lazán, néhány mozdulattal (lehetőleg kézzel) keverd el, majd szedd tányérra.