A sült virsli sült almával és párolt lilakáposztával nálunk nagy kedvence a családnak. Általában akkor készítem, amikor megmarad párolt lilakáposzta és gyorsan hozzá varázsolok sült virslit és sült almaszeleteket vacsorára. Az illatok mennyeiek és mindenki hamar jóllakik.

A párolt lilakáposzta készítése a leghosszabb, így azzal érdemes kezdeni, ha nincs előző napról. A recept részletes leírásáért kattints a linkre.

Utána az almaszeletek sütésével érdemes folytatni, és a végén sütni a virslit. Amennyiben már korábbról van kész párolt lilakáposzta, úgy a sült almaszeletek és a sült virsli elkészítése max. 10-15 perc alatt megvan mindenestül.

Akár ebédre, akár vacsorára finom, gyors és laktató eledel.

Amennyiben a virsli gluténmentes, beleillik a glutén-, és tejmentes étrendbe, így a paleo táplálkozáshoz is kiváló recept ötlet.

Recept nyomtatása
Sült virsli sült almával és párolt lilakáposztával
Elkészült sült virsli, sült almaszeletek és lilakáposzta
Fogás Főételek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Főételek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészült sült virsli, sült almaszeletek és lilakáposzta
Elkészítés
 1. Készítsd ki a sült virsli, sült almaszeletek és párolt lilakáposztához szükséges hozzávalókat.
  Sült virsli, sült almaszeletekkel és párolt lilakáposztával
 2. Az almákat vágd fel cikkekre és vágd ki a magházat az almacikkekből.
  Sült almaszeletek előkészítése
 3. Ezután az almagerezdeket tedd egy teáskanál olajon vagy vajon egy serpenyőbe, közepes erősségű tűzön kezdd el sütni-párolni. Kb. 3-4 perc múlva fordítsd meg az almaszeleteket és süsd meg a másik oldalát is szintén 3-4 percig. Közben kicsit rázd meg a serpenyőt, vagy óvatosan igazítsd meg az almaszeleteket, nehogy leégjenek. Nem szabad keverni, mert szétesnek a szeletek.
  Sült virsli és sült almaszeletek készítése
 4. Miközben sül az alma a serpenyőben, késsel vágd be egy kicsit a virslit, kb. 2 cm távolságokban. A közben elkészült sült almaszeleteket tedd ki tányérra, és tedd a serpenyőbe a virsliket egy teáskanál olajjal vagy vajjal. Kis tűzön süsd 3-4 percig mindkét oldalán.
  Sült virsli készítése serpenyőben
 5. Amikor a virsli is megsült, tedd a sült almaszeletek és a párolt lilakáposzta mellé és azonnal ehető.
  Elkészült sült virsli, sült almaszeletek és lilakáposzta