Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, és még fel is dobja az étkezéseket. Mi az? Hát szezámmagos csirkemell csíkok!

Recept nyomtatása
Szezámmagos csirkemell csíkok
szezámos csirkemell 7
Fogás Főételek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főételek
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
szezámos csirkemell 7
Elkészítés
 1. Vágd csíkokra a csirkemell filét.

  Én 8-10 cm-es csíkokat készítettem, kb. 2*2 cm vastagak voltak, de ez ízlés dolga.
 2. Fűszerezd a csirkét sóval borssal, pirospaprikával és szerecsendióval. Utána forgasd át a húsokat, hogy mindenhol érje a fűszer.

  Mindenképpen jót tesz a panírozott húsnak a fűszerezés, én ehhez a mennyiséghez 1 tk. sót adtam, 1/4 tk. pirospaprikát, 1/4 tk. őrölt borsot, és kb 1/16 szerecsendiót reszeltem bele.
  szezámos csirkemell 1
 3. Készítsd elő a panírozáshoz egy tányérban a lisztet, egy másikban a tojásokat enyhén sózva és felverve, egy harmadik tányérban pedig az összekevert zsemlemorzsát és szezámmagot.
 4. Forgasd először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába a csíkokat. Figyelj rá, hogy minden lépésnél rendesen befedje a liszt, tojás és a szezámmagos prézli. Az utolsó lépésnél nyomkodd bele kicsit a szezámmagokat, különben sütés előtt és közben nagyrészt lehullanak.
 5. Ennél a pontnál érdemes egy kicsit pihentetni a panírozott húsokat 10-30 percet. Így a panír kissé megszikkad, sokkal szebben sül majd az étel és kevésbé károsodik a bunda. De természetesen azonnal is sütheted őket.
 6. Melegíts fel egy lábasban vagy serpenyőben olajat közepes hőfokon (kb. 160-170 fok). A szezámmagos csirkemell csíkok bő olajban sülnek, legalább 1 l olaj szükséges hozzá.
 7. Közepes lángnál süsd. Egy adag kb. 5 perc alatt sül meg, amikor szép színe lesz. Nyugodtan tehetsz az edénybe többet is egyszerre, nem baj, ha kicsit túlzsúfoltan sülnek.
  szezámos csirkemell 5
 8. Szedd ki a megsült szezámmagos csirkemell csíkokat az olajból. Csöpögtesd le őket és tedd egy konyhai papírtörlőre.
 9. Tálald és fogyaszd őket frissen, melegen.
Megjegyzés

A panírozáshoz szükséges alapanyagok mennyiségét pontosan kiszámítani nem lehet, a lényeg, súlyra 1:1 arányban használj zsemlemorzsát és szezámmagot, ez űrmértékre kb. dupla mennyiségű szezámmagot jelent. Nagyon soknak tűnhet, de hidd el, szezámmagosnak kell lennie, elvégre szezámmagos csirke csíkokat készítünk!

A szezámmagos csirkemell csíkok tökéletesek például bármilyen majonézes salátával, én majonézes krumplival tálaltam. De savanyúság, vagy akár például szárított paradicsom is nagyon jól illik hozzá.

Igazából frissen finom, egy adag 5 perc alatt megsül, tehát bármikor süthetsz újat. A bepanírozott csíkok hűtőben 1-2 napig elállnak, de tökéletesen fagyasztható is.

A képeken kb. dupla adag szezámmagos csirkemell csíkokat készítettem, összesen 1,35 kg csirkemellből.