A Milka Daim csokis karamellás muffin nagyon jó példája annak, hogyan lehet félkész vagy akár kész hozzávalókat ügyesen felhasználni a konyhában. A muffin és a ritkán kapható Milka-Daim csoki egy fél óra alatt tökéletes, karamellás süteménnyé alakulnak át a házi „boszorkánykonyhában”.

Ehhez a recepthez szükséges mindkét csokimárka keveréke. A Milka önmagában jellegtelen lenne egy muffinhoz, a Daim csoki jellegzetes íze és az apró karamelladarabok igazán könnyen elkészíthető, mégis különlegesen desszertet varázsolnak.

Recept nyomtatása
Milka Daim csokis, karamellás muffin
Milka Daim muffin 2
Fogás Desszertek
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Fogás Desszertek
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Milka Daim muffin 2
Elkészítés
 1. Melegítsd elő a sütőt 205 fokra. Szitáld a lisztet egy tálba, és add hozzá a sót és a sütőport is, keverd össze a tojást, a tejet és a kétféle cukrot egy másik edényben. Add hozzá a folyadékhoz az olajat, keverd el, majd az egészet öntsd hozzá a liszthez, és keverd el azt is. Nem kell kidolgozni, a tészta csomós lesz, de nem baj.
 2. Törd falatnyi darabokra a Milka Daim csokit, és keverd bele lazán a tésztába.
  Milka Daim
 3. Vajazd ki a muffinsütő forma tetejét, tedd bele a muffinsütő papírt. Kanalazd bele a csokis tésztát, oszlasd el egyenletesen. Ez a mennyiség 12 db normál méretű, 7 cm-es muffinhoz elegendő.
  Milka Daim muffin 1
 4. Tedd be a sütőbe, és 25 perc alatt süsd barnára a tetejét.
 5. Ha van türelmed, várd meg, amíg kihűl. Ha nem, akkor harapj bele azonnal! Finom!
  Milka Daim muffin 3
Megjegyzés

Jó étvágyat!