Bevallom őszintén, néha én is elcsábulok a hülyeségre. Mert mi másnak lenne a Nutellával, mascarponéval és banánnal töltött bundáskenyér első hallásra nevezhető, mint hülyeségnek? De egy a lényeg: baromi finom – már aki az ilyet szereti.

A geil-olimpián persze dobogós helyezést érne el, ehhez nem fér kétség, de néha kell az ilyen. Mondjuk úgy, hogy van az a pillanat egy átdolgozott hét után, mondjuk péntek este, amikor ez kell a testnek és a léleknek.

Arról nem beszélve, hogy az édes bundáskenyér kapcsán már egyértelművé vált, hogy itthon egy adott elkészítési módon annyira közkedvelt étel (vagyis a sós bundás kenyér) mennyire más formában képes más nemzetek konyhájában megjelenni.

Ennek a töltött bundáskenyérnek az elkészítése rendkívül egyszerű, és tulajdonképpen a töltelék tekintetében bármilyen további alapanyaggal is nyugodtan kísérletezhetsz.

Recept nyomtatása
Töltött bundáskenyér recept
Töltött bundás kenyér
Fogás Desszertek
Konyha Fúziós
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Desszertek
Konyha Fúziós
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Töltött bundás kenyér
Elkészítés
 1. Vágd félbe, háromszög alakúra a toast kenyereket, és állítsd párba őket. Szeleteld fel a banánt kb. fél cm vastag szeletekre.
 2. Kend meg a kenyerek felét Nutellával, a másik felét mascarponéval. Nagyjából 1-1 evőkanál Nutella és mascarpone megy egy kenyérre, de ízlés szerint ez lehet több vagy kevesebb is.
  Nutella és mascarpone
 3. Tegyél 2-3 szelet banánt a kenyerek Nutellás felére, és borítsd rájuk a mascarponés részt, mintha szendvicset csinálnál.
  Bundáskenyér banánnal
 4. Egy mélytányérban verd fel a tojásokat, és add hozzájuk a tejet. Ízlés szerint – ha igazán édesen szereted – adj hozzá porcukrot. Én most egyáltalán nem cukroztam a tojást.
 5. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, mintha csak hagyományos bundás kenyeret sütnél. Kb. közepes lángon kell sütni, hogy ne égjen meg.
 6. Mártsd a kenyér mindkét oldalát (és még kicsit a szélét is) a tejes tojásba, hogy teljesen befedje. Szintén mintha csak hagyományos bundás kenyeret sütnél.
 7. Süsd ki az olajban, kb. 1-1 perc alatt mindkét oldalát.
  Töltött bundáskenyér sütése
 8. Konyhai papírtörlőn vagy szalvétán hagyd lecsöpögni, és melegen tálald.
Megjegyzés

Ha nyitott vagy egy kis kulináris különlegességre, édes ízek tobzódására, akkor próbáld ki te is!
Jó étvágyat!