Semmi másról nincs egyébként szó, mint hogy a klasszikus rántott húst az ember nem egy serpenyőben vagy fritőzben süti meg, hanem wokban. De ha már a wok által mégsem hagyományos a recept, akkor csavartam még egy kicsit rajta, és egy olyan verziót készítettem, amit egy kedves, szakács végzettségű barátom ajánlott. Ez ugyan drágább, mint egy hagyományos rántott hús, de a finom ízéért szerintem érdemes kipróbálni.

Recept nyomtatása
Rántott hús wokban (rántott szűzérme)
Rántott hús wokban
Fogás Főételek
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Főételek
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Rántott hús wokban
Elkészítés
  1. Tisztítsd meg a sertésszüzet a hártyáitól, és vágd kb. kétujjnyi vastag szeletekre. Ne klopfold ki, így is át fog sülni, és éppen a vastagságától lesz egyszerre ropogós kívülről, és hihetetlenül szaftos belülről. Sózd és borsozd ízlés szerint. Én egy kevés szerecsendiót is reszelek rá. Panírozd be ezeket a szeleteket a szokásos módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
    Rántott hús wokban 04
  2. Készítsd elő a wokot (klikk ide, hogy ezt hogyan teheted meg), és forrósítsd föl benne olajat, amiben a húst fogod sütni. Amikor elég meleg, akkor tedd bele a húsokat, és süsd ki őket. Közepes lángon süsd, így kb. 6-7 perc kell neki ahhoz, hogy kívülről ropogós, de belülről szaftos és omlós legyen. Ha tovább hagyod az olajban, akkor túlsütöd, és elkezd kissé keményedni.
    Rántott hús wokban 07
Megjegyzés

Mi rizzsel és zöldsaláta + paradicsommal ettük. Bármivel jó, amivel rántott húst ennél, a friss zöld salátát viszont mindenképpen javaslom hozzá.