A kaszinótojás lényegében egy hideg, majonézes töltött tojás, franciasaláta ágyon tálalva. Elkészítését tekintve nem a legkönnyebb, de némi gyakorlattal a konyhában te is elkészítheted ezt a közkedvelt, magyar hidegtálat. Ráadásul a receptben megmutatom neked, hogy mi a tökéletes kaszinótojás egyik titka, amire bizony nem is gondolnál!

Recept nyomtatása
Kaszinótojás
Kaszinótojás
Fogás Előételek
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Előételek
Előkészítés 60 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Kaszinótojás
Elkészítés
 1. Mivel a kaszinótojást franciasaláta ágyon szokás tálalni, ezért legelőször is kezdj neki a franciasaláta elkészítésének, amit a linkre kattintva megtalálsz.
  Franciasaláta
 2. Főzd meg a tojásokat, hagyd kihűlni és pucold meg őket.
 3. Vágd le a főtt tojások alját, ahol szélesebbek, nagyjából a tojások 3/4-énél. Kapard ki a sárgájukat, és tedd fele-fele arányban egy-egy tálba. A levágott fehérje kalapokat belekockázhatod a franciasalátába, ezekre nem lesz szükség.
  Kaszinótojás készítése 2
 4. Következő lépésként készítsd el a kaszinótojás töltelékét. Ehhez a kikapart sárgájának a felét törd össze villával, és keverd össze 1 teáskanál mustárral, 6 evőkanál tejszínnel, egy csipet sóval és borssal. A töltelékhez lehet egy kevés szardellapasztát is adni, ettől nem lesz halas íze, csak karakteresebb lesz.
  Kaszinótojás készítése 3
 5. Készítsd el a kaszinótojás öntetét, ami lényegében főtt tojásból készített tartármártás. Ehhez a maradék sárgáját törd össze villával egy nagyobb tálban, adj hozzá 1 teáskanál mustárt, 1,5 teáskanál cukrot, 1 teáskanál citromlét és egy kevés sót. A maradék tejszínt hozzáöntve keverd robotgéppel habosra 2-3 perc alatt. Végül adj hozzá 1 evőkanál olajat.
 6. Egy tálalótálon terítsd le a franciasalátát. Ez lesz a kaszinótojás ágya.
 7. Töltsd meg a tojásokat. Egy kiskanál vagy habzsák segítségével a korábban elkészített tölteléket töltsd vissza a tojásokba, és fejjel lefelé fordítva helyezd őket a franciasaláta ágyra.
  Kaszinótojás készítése 6
 8. Öntsd le a tojásokat és a salátát is a tartármártással. Helyezd a kaszinótojást hűtőbe, és hűtsd ki legalább 1-2 órán keresztül.