A tökvirág tempura valami olyasmi, amit az ember nem gyakran lát itthon a konyhaasztalon. Már maga a tempura is egy kevéssé ismert japán elkészítési mód, tökvirágból azonban talán a lehető legritkábban készülnek fogások.

Recept nyomtatása
Tökvirág tempura
Tökvirág tempura
Fogás Főételek
Konyha Ázsiai, Japán
Előkészítés 3 perc
Sütés/főzés 2 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Ázsiai, Japán
Előkészítés 3 perc
Sütés/főzés 2 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Tökvirág tempura
Elkészítés
  1. A tempura készítésének egyik legfontosabb szabálya a gyorsaság. Készíts elő mindent, forrósítsd del az olajat. Én egy wokot használtam hogy teljesen autentikus legyen, de bármilyen edényben sütheted, csak annyi olaj legyen benne, hogy teljesen ellepje a tésztába mártott tökvirágot.
  2. Ha az olaj forró, keverd el a lisztet egy csipet sóval, és adj hozzá annyi nagyon hideg vizet, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapj. A ropogós tempura tésztához nagyon fontos, hogy kellően hideg vizet használj. Bevált megoldás, hogy jégkockákat teszel a vízbe, és így 0 fok körüli lesz. A tésztát nem kell túlságosan elkeverned, ha némi lisztszemcsék maradnak benne, az kissebb gond, mintha „agyon” van keverve.
  3. Mártsd bele egyenként a tökvirágokat a tésztába, és süsd ki őket az olajban. Ez két vagy maximum három perc, amikorra a tészta hólyagos és ropogós lesz, belül a tökvirág némileg megsül, de az íze és a karaktere megmarad. Japánban nem is mindig sütik még annyira sem meg, mint ahogy az én képemen látod.
  4. Vedd ki, csöpögtesd le (a képen a wok csöpögtetőjén láthatod őket, és fogyaszd azonnal. Csak melegen, ropogós bundával az igazi!
Megjegyzés

Előételként, különlegességként tökéletes fogás.