Az indiai ételek főzésénél, így a csirke curry elkészítésénél is mindig alapvető kérdés, hogy egyénileg állítsuk-e össze a fűszereket (és készítsük el a saját masalánkat, vagyis keverékünket), vagy pedig bolti fűszerkeveréket használjunk. Habár az első megoldás profibb, autentikusabb és teljesen a saját ízlésünknek megfelelő ízeket alakíthatunk ki, a második sokkal egyszerűbb. Ráadásul ezekben az előre elkészített fűszerkeverékekben semmilyen adalékanyag sincs, csak az általában szükséges 8-15-féle fűszer, megfelelő arányban keverve.

Recept nyomtatása
Csirke curry
Csirke curry
Fogás Főételek
Konyha Ázsiai, Indiai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Ázsiai, Indiai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Csirke curry
Elkészítés
 1. Ha szárított csicseriborsót használsz, akkor előző este áztasd be és másnap főzd kb. másfél órát, amíg meg nem puhul. A 100 g az áztatott súlyra vonatkozik.
 2. Vágd apróra a hagymát és a paradicsomot, hámozd meg és vágd kockákra a krumplit, illetve vág 8 darabba a csirkét. Én a combokat is bevágtam a csont mentén, hogy könnyebben megpuhuljanak. Készítheted egész csirkéből, de vagy csak mellből vagy combból is. Ha csont nélküli húst használsz, akkor kicsit hamarabb elkészül, de kevésbé lesz ízletes.
  Csirke curry 3
 3. Az olajban pirítsd meg a hagymát, amíg aranysárga nem lesz.
  Csirke curry 5
 4. Add hozzá a paradicsomot és a csirke curry masalát, vagyis a fűszerkeveréket. Jól keverd el és pirítsd további 2-3 percig.
  Csirke curry 7
 5. Add hozzá a csirkehúst, keverd meg néha és pirítsd meg minden oldalát kb. 10 percig.
  Csirke curry 9
 6. Keverd össze a joghurtot a vízzel, enyhén verd fel mintha tojás lenne, és öntsd fel vele a húst. Add hozzá a krumplit és a csicseriborsót. Mérsékelt tűzön, lefedve és időnként megkeverve párold 20 percig.
  Csirke curry 10
 7. Keverd el a citromlével és a görögszénával, és tálald.
Megjegyzés

Frissen vagy másnap is kiváló, én két kg csirkéből készítettem, és még 4 nap múlva is ettünk belőle. Basmati rizzsel és/vagy indiai kenyérrel tálald. A belekevert joghurt lágyabb ízt ad neki, és valamennyit elvesz a csípősségéből. De adhatsz hozzá külön tálkákban még joghurtot, vagy valamilyen joghurtos italt (én mango lassival tálaltam), így azok is fogyaszthatják, akik kevésbé szeretik a csípős ételeket.