Nagyon finom ízek jönnek össze ebben a grillezett kápia paprikával és bébi spenóttal felturbózott sajtburgerben.

Az igazán különleges ízt természetesen a grillezett paprika adja. Ehhez használhatsz kápia paprikát vagy akár kaliforniai paprikát is. Grillezheted sütőben, serpenyőben, de a legfinomabb akkor lesz, ha vagy faszenes grillen, vagy egyszerűen a gáztűzhely lángján készíted.

Recept nyomtatása
Sajtburger grillezett kápiapaprikával
Sajtburger grillezett kápia paprikával
Fogás Főételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Sajtburger grillezett kápia paprikával
Elkészítés
  1. Grillezd meg a kápia paprikát. Minden oldalán addig süsd, amíg a héja fekete nem lesz. Tedd egy jól zárható nejlonba, és hagyd pihenni 2-3 percig. Utána a fekete héját dörzsöld le és vágd nagyobb darabokra.
    Kápia paprika grillezése
  2. Közben formázz húspogácsát a darált marhahúsból. Sózd és borsozd mindkét oldalát. A hagymát tisztítsd meg és szeleteld fel, a paradicsomot is vágd szeletekre.
  3. Egy serpenyőt hevíts füstölésig. Add hozzá a zsíradékot, forrósítsd fel azt is. Tedd bele a húst, és ízlés szerint süsd, mindkét oldalán 4-6 percig. Ha lehet, a húst csak egyszer fordítsd meg. A sütés vége előtt 2-3 perccel tedd rá a sajtot. A szeletelt hagymát süsd a hús mellett, időnként átkjeverve.
  4. Közben a sütőben pirítsd meg a kettévágott hamburger zsemle mindkét oldalát.
  5. Állítsd össze a sajtburgert. A zsemle aljára kend a dijoni mustárt, és tedd rá a paradicsomszeleteket. Erre jön a hamburgerhús, majd a pirított hagyma. Nyomj rá ízlés szerint ketchupot, és tedd rá a grillezett paprikát, valamint a bébi spenótot. Végül a majonézzel megkent zsemle tetejét birítsd az egészre.
    Sajtburger grillezett kápia paprikával-2