A parmezános csirkés szendvics egy kitűnő példája annak, hogyan lehet ugyanazt az ételt különböző módokon tálalni. Az elsőre olasznak tűnő, ám ebben a formájában mégis teljesen amerikai parmezános csirke ugyanis nem csak tésztával, főételként fogyasztható, hanem két friss kenyérszelet közé téve, szendvicsként is.

A parmezános csirkés szendvicshez maga a paradicsomos csirke készülhet direkt erre a célra is. De akár a maradék is felhasználható. A szendvics is beillik főétkezésnek, így ebédre is felszolgálható. És habár ugyanarról az ételről van szó, azért a tálalás módja van annyira különböző, hogy még a legigényesebbek sem fogják azt érezni, hogy már megint ugyanazt az ételt tették eléjük.

Recept nyomtatása
Parmezános csirkés szendvics elkészítése
Parmezános csirkés szendvics
Fogás Főételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 1 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 1 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Parmezános csirkés szendvics
Elkészítés
  1. Először el kell készíteni magát a parmezános csirkét. Ez egy ízgazdag, olaszos karakterű és olasznak tűnő, ám mégis amerikai étel. A receptért kattints a linkre.
  2. Vágd ketté a kenyeret vagy zsömlét, illetve készítsd ki a két szeletet ha szeletelt kenyeret használsz.
    A parmezános csirkés szendvicshez tulajdonképpen bármilyen kenyér használható. Én itt a képen egy bagettet vágtam ketté, de akár hagyományos fehér kenyér, akár rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyér, vagy pl. olasz ciabatta vagy egy nagyobb zsömle is tökéletes ehhez az ételhez.
  3. Vágd kb. egy cm-es csíkokra a csirkét, így könnyebb lesz a szendvicset megenni.
  4. Tedd az egyik kenyérre a csirkecsíkokat, és tegyél rá még paradicsomszószt ízlés szeirnt. Tegyél rá még egy kis zöld salátát, illetve szintén ízlés szerint sajtot vagy még egy keveset a paradicsomszószból.
    Amerikában a parmezános csirkés szendvics elkészítésének egy másik módja, amikor elkészítés után egy szendvicssütőben alulról-felülről meggrillezik. Így is finom, és még egy teljesen más karaktert lehet megismerni ebből az ételből. Érdemes kipróbálni!
  5. Tedd rá a másik kenyeret, és kész is vagy! A parmezános csirkés szendvics fogyasztható akár azonnal, akár elcsomagolva valahol úton a nagyvilágban…
Megjegyzés

Az előkészítési időben a parmezános csirke elkészítése is benne van.