A mango lassi (ejtsd: mangó lasszi) egy kellemes, hűsítő indiai joghurtos ital. Nem csak nyáron tökéletes frissítő ital, hanem a csípős, fűszeres ételek erejét is azonnal elveszi.

Mivel a mango lassi egyszerre édes és sós, Magyarországon az én tapasztalatom szerint van aki nagyon szereti, van aki nem bírja meginni. Ha nem idegenkedsz az elsőre talán szokatlan ízektől, és egy kellemesen üdítő italra vágysz, javaslom hogy feltétlenül próbáld ki!

A mango lassit indiában eredetileg friss, érett és édes mangóból készítik. De mivel ezt nálunk nehéz beszerezni, az üzletekben sajnos általában éretlen, ízetlen, semmi köze sincs ahhoz, amit Indiában mangóként kapsz, ezért én itthon mangó püréből javaslom az elkészítését.

A mangó püré minden indiai üzletben, keleti különlegességeket árusító boltban (akár pl. arab fűszeresnél) kapható, általában még a hipermarketek speciális konyhákat bemutató polcain is megtalálható. És habár egyáltalán nem olcsó – végülis 100% érett mangót veszel -, de szerintem az ízélmény feltétlenül megéri!

Recept nyomtatása
Mango lassi elkészítése
Mango Lassi 1
Fogás Desszertek, Italok
Konyha Indiai
Előkészítés 5 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Desszertek, Italok
Konyha Indiai
Előkészítés 5 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Mango Lassi 1
Elkészítés
 1. Egy nagyobb keverőtálban öntsd össze a mangó pürét, a joghurtot, a tejet. Sózd ízlés szerint, esetleg cukrot is adhatsz hozzá.
  Mango lassi készítése 1
 2. Keverd el homogénné az italt. Ha pürét használsz, akkor ehhez egy sima kanál is tökéletes, bár botmixerrel kicsit kellemesebb, habosabb lesz az ital. Ha friss és érett mangót találsz, akkor ahhoz mindenképp botmixert használj.
  Mango lassi készítése 2
 3. Tedd hűtőbe legalább egy órára, és tálald jéghidegen kancsóban, poharakba öntve.
  A mango lassi jól behűtve tökéletes nyári frissítő ital.
  Mango lassi kancsóban
Megjegyzés

Mango lassi