A kókuszgolyó az az édesség, amit mindenki szeret – legyen akár gyerek, akár felnőtt. Elkészíteni rendkívül egyszerű, és habár hívhatjuk sütinek, de még csak sütni sem kell!

Recept nyomtatása
Kókuszgolyó
kókuszgolyó
Fogás Desszertek
Előkészítés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Fogás Desszertek
Előkészítés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
kókuszgolyó
Elkészítés
  1. A kókuszgolyó elkészítéséhez egy nagy tálban keverd jól össze a száraz hozzávalókat: 50 dkg darált háztartási kekszet, 4 ek. (4 dkg) keserű kakaóport és 30 dkg porcukrot.
  2. Olvaszd meg a 20 dkg vajat, és öntsd az olvasztott vajat valamint a 2 dl tejet a darált kekszes keverékhez.
  3. Keverd jól össze az egészet, amíg már nem marad benne száraz rész. Ezt a legegyszerűbb egy kanállal elkezdeni, de amikor felszívta a folyadékot, akkor a kezeddel befejezni.
    kókuszgolyó készítése 4
  4. Tedd be a kókuszgolyó alapot a hűtőbe legalább fél órára, hogy a zsiradék kicsit megszilárduljon és jobban formázható legyen.
  5. Egy tányérba önts kókuszreszeléket, ebbe fogod forgatni a kókuszgolyókat.
  6. A masszából a két tenyered között formázz kb. pingponglabda vagy golflabda méretű golyókat. A kókuszgolyó közepébe szokás magozott meggybefőttet tenni. Ez el is hagyható. Ha meggyet is teszel bele, akkor nagyobb golyókat formázz.
  7. Hempergesd a golyókat a kókuszreszelékbe, és egy tálcán rendezd el őket. A kókuszgolyó akár azonnal tálalható, vagy letakarva hűtőben jó néhány napig eláll.