Minden igazi barbecue-nak három alapvető hozzávalója van: a hús, a barbecue szósz és a pác.

A pác lehet nedves és száraz is, de az én tapasztalatom szerint az igazi hozzáértők mindegyike a barbecue száraz pácra esküszik barbecue esetén. Ez lényegében annyit tesz, hogy nem lében ázik, csak fűszerekkel bedörzsölve pihen a hús. Így később a sütés során könnyebben átjárja a füstös íz, és kialakul az igazi barbecue-hoz nélkülözhetetlen kéreg.

Ez a recept a Kansas City-i barbecue stílust képviseli. Ez nevezhető világszerte a legismertebb barbecue fűszerezésnek, és a legnépszerűbb barbecue szószhoz hasonlóan itthon is az emberek többségének ez az ízvilág jut eszébe, ha barbecue-ról beszélünk.

Recept nyomtatása
Barbecue száraz pác készítése
Barbecue száraz pác fűszerkeverék 1
Fogás Alaprecept
Konyha Amerikai
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Alaprecept
Konyha Amerikai
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Barbecue száraz pác fűszerkeverék 1
Elkészítés
  1. Ez lényegében egy fűszerkeverék, amivel sütés előtt bedörzsölik a bbq húst. A készítése önmagában ezért meglehetősen egyszerű, csak össze kell keverni a fűszereket.
    Fokhagyma port is használhatsz, akkor még egyszerűbb elkészíteni. Én friss fokhagyma gerezdeket használtam, és lereszeltem őket, mielőtt hozzáadtam a fűszerkeverékhez. Használhatsz ehhez fokhagymanyomót is.
  2. A barbecue fűszerkeverék kész. Ez a mennyiség kb. 3,5-4,5 kg húshoz elegendő. Használd fel azonnal, vagy egy légmentesen zárható dobozban eltarthatod néhány hónapig.
    Barbecue fűszerkeverék 1
Megjegyzés

Természetesen mint minden házi készítésű fűszerkeveréknél, itt is kialakíthatod a saját stílusodat. Az eredeti recept pl. csilit és hagymaport is ír, én egyiket sem tettem bele. Mint általában minden receptnél, most is azt javaslom, hogy először próbáld ki ezt a változatot. Utána, már ismerve az ízeket, a saját ízlésed szerint változtathatod.