A szalonnás rántotta talán az egyik legfinomabb módja, hogy egy kiadós reggelivel elindítsuk a napot. Nagyon egyszerű elkészíteni, és közben fehérjében gazdag, tápláló ételt vehetünk magunkhoz.

Recept nyomtatása
Szalonnás rántotta
szalonnás rántotta 1
Fogás Alaprecept
Előkészítés 1 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Alaprecept
Előkészítés 1 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
szalonnás rántotta 1
Elkészítés
 1. A szalonnát vágd kb. egy cm-es csíkokra.
 2. Melegíts fel közepes lángon egy serpenyőt, és tedd bele a szalonnát. Alacsony-közepes lángon, néha megkeverve olvaszd ki a zsírját, és pirítsd meg kb. 5 perc alatt.
  szalonnás rántotta 6
 3. A tojásokat üsd egy tálba vagy tányérba, ízlés szerint sózd, és egy villával verd fel őket.
 4. Ha a szalonna kész, öntsd le a zsírjának nagy részét. Kb. 1 evőkanálnyi zsír maradjon, ez nagyjából a szalonnából kisült összes zsiradék harmada.
 5. Vedd le takarékra a lángot, és öntsd bele a felvert tojásokat a serpenyőbe.
  szalonnás rántotta 7
 6. Alacsony lángon, kb. 4-5 perc alatt készül el. Ritkán, egy percenként kevergesd. Így lesz a szalonnás rántotta könnyű, finom. További tippekért nézd meg a tojásrántotta receptemet.
 7. Ha bacont is szeretnél hozzá, akkor közben egy másik serpenyőben alacsony-közepes lángon süsd meg a bacon szalonna mindkét oldalát 2-3 perc alatt, és tálald külön a rántottához.
  szalonnás rántotta 8
Megjegyzés

A lényeg, hogy kb. 1,5 dkg szalonna megy jól egy tojáshoz, és amikor kisült a zsírja, annak nagyjából a harmadát-negyedét hagyd meg, a többit tedd félre másik ételhez.