Két igazi, eredeti nápolyi pizza van, amiket még az EU is eredetvédelemben részesített. Az egyik a Margherita vagy Margarita pizza, a másik a Marinara pizza.

Ez utóbbi nem annyira ismert Olaszországon kívül, és ez talán nem véletlen. Lévén nemcsak egyáltalán nincs feltétekkel megpakolva, de még sajt sincs rajta. Az egyetlen igazi feltét néhány szelet fokhagyma, amikkel ez az igazi Nápoly környéki szegényétel inkább egyfajta ropogós snackre, mintsem egy általunk megszokott pizzára emlékeztet.

Recept nyomtatása
Marinara pizza
Marinara pizza
Fogás Főételek
Konyha Olasz
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Olasz
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Marinara pizza
Elkészítés
  1. Mint minden valamirevaló olasz pizza, a marinara készítése is egy ropogós, vékony pizza tésztával kezdődik, aminek a receptjét megtalálod a linkre kattintva.
  2. Ha kész a pizza tésztád és eleget pihent, akkor itt az ideje, hogy nekiláss a formázásnak. A kerek pizza tésztákat tedd a pizzasütő lapra, és jöhetnek a feltétek.
  3. A receptben megadott mennyiség két db, kb. 36 cm-es pizzához elegendő. Minél sűrűbb passzírozott paradicsomot használj, és kend el úgy, hogy kb. egy cm-es széle maradjon a tésztának. Locsold meg extra szűz olívaolajjal, sózd és szórd meg szárított oregánóval.
  4. És most jön az érdekesség. Ahogy a bevezetőben írtam, a Marinara pizzán nemhogy sajt nincs, de az egyetlen feltét a fokhagyma. Egy pizzára 1 gerezddel számolj, de ugye ebből sosem lehet elég sok. Vágd föl vékony szeletekre a fokhagymát és szórd a pizzára.
    Marinara pizza sütés előtt
  5. A pizza mehet be a sütőbe, és sütőtől és mérettől függően 8-15 perc alatt kész. A pizza sütéséről fortélyokat a linkre kattintva egy másik cikkemben olvashatsz.
Megjegyzés

Néhány szelet fokhagymával, sűrű paradicsomszósszal, az oregánó és az extra szűz olívaolaj karakteres ízével kész a marinara pizza.