Imádom, amikor a forró pizza tetején az édeskés paradicsom, a nyúlós mozzarella és a karakteres gorgonzola sűrű szósszá olvad össze. Ez a kéksajtos pizza recept annyira finom amennyire egyszerű, és bármilyen, kék penésszel érlelt sajt használható hozzá.

Recept nyomtatása
Kéksajtos pizza (gorgonzola pizza)
Kéksajtos pizza
Fogás Főételek
Konyha Olasz
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Főételek
Konyha Olasz
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Kéksajtos pizza
Elkészítés
  1. Készítsd el a tésztát, és tedd a pizzasütő formába.
    Sonkás lila hagymás pizza 2
  2. Kend meg az olívaolajjal elkevert paradicsommal, körkörös mozdulatokkal szétterítve úgy, hogy a szélén hagyj ki néhány centit a peremének. Szórd meg oregánóval, és terítsd el rajta a reszelt vagy kockákra vágott mozzarella sajtot.
  3. Morzsold szét a tetején a kék penészes sajtokat. Használhatsz másfajtát is, akár egyféléből is készítheted. Csak gorgonzolával is kiváló, én az erősebb ízhatás kedvéért tettem rá a sósabb márványsajtból. Bármit is használsz, karakteres, sós ízű sajt legyen, ami olvad.
    Kéksajtos pizza 1
  4. Süsd a lehető legforróbb sütőben (250-300 fok) kb. tíz percig, amíg a széle kellemesen barna nem lesz, és a sajtok a kékesebb részeket kivéve szósszá olvadnak.
Megjegyzés

Azonnal fogyaszd, forrón a legjobb. Mint minden pizzára, erre is nagyon jól illik az extra szűz olívaolaj, vagy ínyenceknek a csípős paprikás olaj.