Ez a brokkolis spagetti egy újabb tökéletes példája a nagyon egyszerű de nagyon finom olaszos tésztaételeknek. Itt most a szezámolaj és a szójaszósz enyhe ázsiai beütést is kölcsönöz neki, így méltán lehet ez a brokkolis spagetti recept akár egy kezdő háziasszony első fúziós étele is.

Recept nyomtatása
Brokkolis spagetti ázsiai ízekkel
Brokkolis spagetti ázsiai ízekkel
Előkészítés 2 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Előkészítés 2 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Brokkolis spagetti ázsiai ízekkel
Elkészítés
  1. Tegyél föl két lábasban vizet forralni. Az egyik lesz a spagettié, a másik a brokkolié.
  2. Készítsd elő a brokkolit. Szedd rózsáira, ha ezek túl nagyok akkor vágd kisebb darabokra. A tökéletes a kisebb falatnyi méretű. Ha mélyhűtöttet használsz, akkor próbálj meg olyat venni, ami minél kisebb darabokra van vágva.
  3. Ha felforrt a víz, az egyik lábasba tedd bele a spagettit (itt olvashatod, hogy kell tökéletes olasz tésztát főzni), a másikba pedig a brokkolit. A zöldséget 2-3 percig főzd, nem kell teljesen megpuhulnia, maradjon harapható.
  4. Közben egy széles serpenyőben a nagyon apróra vágott vagy átnyomott fokhagymát egy fél percig pirítsd a szezámolajon, de ne barnuljon meg! Szűrd le a brokkolit, öntsd a fokhagymás olajra, rázd össze és pirítsd 1-2 percig. Öntsd rá a szójaszószt, forgasd össze még 1 percig.
  5. Nagyjából ekkorra a spagetti is elkészül. Szűrd le, pihentesd egy kicsit, és öntsd rá a brokkolis-fokhagymás szószt (ebben az esetben kevésbé lesz szósz jellegű, inkább mondjuk brokkolis-fokhagymás olaj). Kész a tökéletes, ázsiai és olasz ízeket bemutató brokkolis spagetti!
Megjegyzés

A fűszerezését illetően akár fokhagymából, akár szójaszószból bátran tehetsz bele többet, vagy kevesebbet, magyarul ízlés szerint. Sót nem írtam, mert a szójaszósz önmagában is elég sós, próbáld ki, hogy hiányzik-e bele. A szezámolaj tekintetében kipróbáltunk több félét, és a bio verzió érezhetően finomabb volt, bár ez kb. kétszer annyiba kerül, mint a normál. Brokkoliból is tehetsz bele többet vagy kevesebbet, ez a 750 g kb. egy fejnek felel meg.