A tökéletes tonhalkrém recept két dolgot „tud”: egyszerű elkészíteni és nagyon finom. És mint a legtöbb receptnél, az egyszerűség és a finom étel együtt jár. Nee bonyolítsuk, ha finomat szeretnénk enni.

Nem tudom, ki találta föl a tonhalkrémet, de ügyes ember volt – bár talán nem volt nehéz dolga. Ha van három dolog, ami tökéletesen illik a tonhalhoz, az a majonéz, a hagyma és a zeller. És okos emberünk tulajdonképpen nem tett mást, mint ezeket összekeverte.

Ez a tonhalkrém recept a saját alkotásom, amiben az ízek egyensúlyban vannak, és az állaga is tökéletes, ha szendvicsre szeretnéd kenni. A zeller itthon nem nagyon tartozik hozzá a tonhalsalátához, pedig nem kell bele sok. Az íze sokkal finomabb lesz tőle. Itt most annyiból magyarítottam a receptet, hogy az Amerikában, vagy más országokban szokásos szárzeller helyett, a nálunk jobban ismert zellerlevelet használtam. De tetszés szerint falatnyi darabokra vágott szárzellerrel is dúsíthatod a tonhalkrémet, rosszabb biztosan nem lesz tőle.

Tonhalkrém felhasználása

A tonhalkrém az egyik legegyszerűbb és a világban legelterjedtebb szendvics feltét. Szinte bármilyen típusú kenyérhez illik, készüljön fehér vagy barna kenyérből, bagettből vagy a nálunk kevésbé ismert, amerikai-zsidó bagelből. Kenheted simán a kenyérre, amolyan nyitott szendvicsként, vagy rátehetsz egy másik szeletet, mindkét módszerrel finom lesz.

Recept nyomtatása
Tonhalkrém recept
Tonhalkrém
Fogás Előételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Előételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Tonhalkrém
Elkészítés
  1. Na, ez a recept most tényleg nem lesz bonyolult. Vágd apróra a zellerszárat és a hagymát, csöpögtesd le a tonhalat. Én mindenképpen az olajban eltett tonhalat javaslom, sokkal karakteresebb íze lesz tőle a tonhalkrémnek.
  2. Keverd össze a hozzávalókat. Nem kell durván vagy nagyon kidolgozni, csak épphogy összeálljanak. Hiába krém, azért jó, ha a tonhal darabokban marad benne, és nem lesz belőle püré.
  3. Tedd egy zárható műanyag dobozba, és legalább két órára, de inkább egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeálljanak.
    Tonhalkrém
Megjegyzés

Azt kell mondjam, hogy ez a tonhalkrém még magában is kitűnő. Talán nem annyira menő, talán nem annyira trendi, de a tv előtt, egy kanállal a tálból falatozva, egy szelet kenyérrel&#8230 – tökéletes vacsora!
Jó étvágyat!