A tonhalas szendvics az egyik kedvencem. Konzerv tonhalból nagyon egyszerűen elkészíthető, az a fajta étel, amit az ember akkor is összedob, ha nagyon éhes, két perc alatt vacsorát szeretne, és igazából nincs sok minden otthon.

A hozzávalók tekintetében szabad a vásár, én most azt a változatot mutatom be, amit a leggyakrabban eszem, és amit úgy általában külföldön, leginkább az USA-ban a legtöbbet láttam. A mennyiségek tekintetében az én tonhalas szendvics receptem amerikaias megoldás, egy átlagos magyar szendvicshez képest sokkal több dologgal pakolom meg, és a szendvics eredeti formájában, vagyis két kenyérszelet (ez esetben félbevágott bagett) között tálalom.

Recept nyomtatása
Tonhalas szendvics
Tonhalas szendvics
Fogás Előételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Előételek
Konyha Amerikai
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Tonhalas szendvics
Elkészítés
  1. A tonhalas szendvicshez én friss bagettet használtam, de bármilyen friss kenyérből nagyon finom. Én a bagett mellett a rozskenyeret szeretem a legjobban, azt egészen vékonyra vágva. Ragaszkodj a friss kenyérhez, a tonhalas szendvics esetében nagyon sokat számít!
  2. Szeleteld fel a kenyeret, vágd fel vékonyra a paradicsomot, lila hagymát, illetve ha fejes salátát használsz. A képen látható szendvicsbe zöldként csak rukolát tettem. Nyisd ki a tonhal konzervet és csöpögtesd le. A tonhalas szendvics finomabb, ha növényi olajban eltett tonhalat használsz hozzá.
  3. Kend meg jó vastagon majonézzel az egyik vagy akár mindkét szelet kenyeret. Ízlés kérdése a majonéz mennyisége, de talán a képen is látszik, hogy én legalább félujjnyi vastagon teszek bele. A tonhal, a majonéz és a hagyma ugyanis olyan tökéletes hármast alkotnak, ami igazán finommá és már-már kulináris élménnyé teszi ezt az amúgy nagyon egyszerű ételt. Ehhez viszont mindháromból elegendő mennyiséget kell használni. Javaslom, hogy a legjobb minőségű, vagy házi majonézt használj hozzá, ha igazán finomat akarsz enni!
  4. Az elegendő mennyiség a tonhalra is igaz. Egy kb. 15 cm hosszú bagettbe én egy teljes konzervet (kb. 50 g) beleteszek, ugyanennyi megy két normál méretű szelet kenyér közé is. A tonhalat oszlasd el lazán a majonéz tetején, tegyél rá ízlés szerint zöldségeket és sajtot, és takard be a másik kenyérrel. Ha nekem választani kell a zöldségek közül, akkor az első a lila hagyma (ennek híján a vöröshagyma is megteszi), anélkül ez a szendvics csak félkarú óriás. Utána jön a paradicsom, a majonézzel az is felejthetetlen. És csak ha van, akkor teszek bele zöldet.
Megjegyzés

Egyben, félbevágva, vagy kisebb falatok formájában is felszolgálhatod, leginkább attól függően, hogy mennyire felvágós a társaság. Ez a fajta tonhalas szendvics ugyanis tényleg tökéletes kétperces vacsora egy TV előtti estéhez, de teljesen megfelel bármilyen baráti vagy családi partira is.