Ha van egyszerű de finom olasz tésztaétel, akkor a pestos spagetti az. A pestót házilag is elkészítheted, de szerintem teljesen megteszi bármelyik jobbféle, boltban kapható fajta. Tény, hogy a házilag készített sokkal és sokkal finomabb, de egy gyors vacsorára nem kell elszállni. Én személy szerint az üvegesek közül a Barilla pestót és az Aldi pestóját is szeretem. Ez utóbbi a legolcsóbb, általam eddig talált, jó minőségű megoldás.

Recept nyomtatása
Pestos spagetti
Spagetti pestoval
Konyha Olasz
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Konyha Olasz
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Spagetti pestoval
Elkészítés
  1. A sót tedd a vízbe, és főzd meg a tésztát úgy, ahogy a dobozára írva van. Néhány tippet a tészta főzéséről a linkre kattintva olvashatsz.
  2. Amikor megfőtt, szűrd le és önts rá egy kis olajat, aztán hagyd fedő alatt a saját gőzében még egy kicsit puhulni. Fontos, hogy a főzővizéből is maradjon rajta, mert különben nagyon száraz és tapadós lesz.
  3. 2-3 perc pihenés után öntsd rá a pestót és keverd össze, hogy az összes tésztát bevonja a zöld szósz. Én most kb. 300 g tésztát főztem meg, ez van a képen is. Ez két nagyétkű felnőttnek vagy három kevésbé éhesnek elég. Ennyi tésztához egy 190 g-os kis üveg pestót (amit a képen látsz) adtam, ennél nem kell több.
  4. Ha kész, tálald. Még csak tálba sem szükséges rakni, mi is egyenesen a lábasból szoktuk szedni, de hát azt a képet mégsem tenném föl egy blogba. A tányérban reszelj egy kis Parmezánt a tetejére.