Ez a rendkívül egyszerű húsvéti csokis süti nem csak akkor lesz a gyerekek kedvence, amikor meg kell enni, de az elkészítésében is szívesen és ügyesen segíthetnek akár már 3 éves kortól is! És ráadásul sütés nélkül készül, szóval több szempontból is ideálisnak nevezhető.

Recept nyomtatása
Húsvéti fészek recept
húsvéti fészek 1
Fogás Desszertek
Előkészítés 20 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
Fogás Desszertek
Előkészítés 20 perc
Pihentetés 4 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
húsvéti fészek 1
Elkészítés
  1. A csokit és a vajat olvaszd meg egy tálban. Ezt teheted hagyományosan gőz fölött – ekkor vigyázz, hogy a keverőtál alja ne érjen bele a forró vízbe. Vagy egyszerűbb és gyorsabb mikróban – ekkor javaslom, hogy fél percenként nézz rá. A mikró teljesítményétől függ ugyanis, hogy milyen gyorsan olvad a csoki, és nem szeretnéd, hogy „megégjen”.
  2. Egy másik tálban keverj össze ízlés és tetszés szerint gabonapelyheket – akár sima zabpehely is megteszi, amit szinte minden boltban megkapsz. Egy kicsit érdemes összetörni a gabonapelyhet, szintén ízlés szerint.
  3. Amikor a csoki kellemes kéz hőmérsékletűre hűlt vissza, öntsd a gabonapelyhekre.
  4. Most jöhetnek az apró mancsok (is)! Készíts ki egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt vagy szilikon sütőlapot. Formázzatok kis halmokat a csokis keverékből, kb. 8-10 cm átmérőjűeket, és tegyétek őket a tepsire. Úgy rendezd el őket, hogy a közepük egy kicsit mélyebb legyen, mintha valóban egy fészek lenne. A fent megadott mennyiségből kb. 5 db húsvéti fészek készíthető.
  5. Hűvösebb helyen hagyd megdermedni a csokis keveréket, ez néhány óra alatt megvan.
  6. Tegyél 4-5 apró, színes cukor- vagy csokitojást a húsvéti fészkekbe, és kész is vagy!
    húsvéti fészek 2
Megjegyzés

Ennek a húsvéti fészeknek az elkészítése legalább akkora öröm, mint a fogyasztása. Amikor kész vagy, akkor egy tálon szépen elrendezve a húsvéti asztal dísze lesz – csak ne rakd őket egymásra, mert mégiscsak csokiról van szó, ami könnyen ragad.
Jó étvágyat!