Gondoltad volna, hogy egy egészséges, tápláló 10 perces vacsora csirkemellből milyen könnyen elkészíthető? Pedig így van! Most megosztom veled a finom és egészséges 10 perces vacsora titkát.

Recept nyomtatása
10 perces vacsora csirkemellből
10 perces vacsora csirkemell zöldség 1
Fogás Főételek
Előkészítés 2 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főételek
Előkészítés 2 perc
Sütés/főzés 8 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
10 perces vacsora csirkemell zöldség 1
Elkészítés
 1. Legelőször tegyél fel két serpenyőt nagy lángon melegedni.

  Tipp: ha különböző erősségű lángjaid vannak, a zöldségeket süsd erősebb lángon, mivel azokat mélyhűtött állapotban kerülnek a serpenyőbe, ezért több hőre van szükségük.
 2. Vágd fel csíkokra a csirkemellet és szórd meg a fűszerkeverékkel. Ez kb. 2 perc.
 3. Az egyik serpenyőbe tegyél 1 tk. zsírt vagy olajat, és add hozzá a mélyhűtött zöldségeket.
 4. A másik serpenyőbe tegyél 2 tk. zsírt vagy olajat, és add hozzá a fűszeres csirkecsíkokat.

  A képeken dupla mennyiségű csirkét látsz, amit a serpenyőd méretétől függően lehet, hogy 2 részletben kell sütni, hogy biztosan átsüljenek, ezért kicsit tovább fog tartani az elkészítés. Ugyanez igaz a zöldségekre is.
  10 perces vacsora recept csirkemellből 2
 5. Néha keverve vagy rázva, nagy lángon süsd mindkettőt. Kb. 8 perc alatt a csirke átsül, és a zöldségek nemcsak kiolvadnak, hanem átmelegednek és nagyon enyhén meg is pirulnak.
 6. A 10 perces vacsorát tálald azonnal. A hús és a köret is elkészült ilyen rövid idő alatt!
Megjegyzés

Ez a recept önmagában is finom, egészséges és gyors. De ezen kívül megfelel még a paleo táplálkozás szabályainak is, hiszen ha zsírral készíted el, akkor csak húst, zsírt, zöldségeket és fűszereket tartalmaz.

Hogy igazán finom legyen ez a 10 perces vacsora, a hozzávalókra kell nagyon odafigyelni. Válassz olyan fűszerkeveréket és olyan zöldségkeveréket, ami nemcsak finom, de nincs tele mindenféle mesterséges ízfokozóval és egyéb nemkívánatos elemmel. Az én receptemben használt összetevők a legtöbb nagyobb élelmiszerüzletben beszerezhetők:

 • Kotányi fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék.
 • Frosta mélyhűtött olasz zöldségkeverék. Itt a további zacskós zöldségkeverékek (provence-i, thai stb.) is nagyon finomak, így ugyanezzel az alaprecepttel változatos ételeket is készíthetsz.